Savupiippujen korjaus


Kauttamme saat savupiipun korjauksen avaimet käteen palveluna ja tarvittaessa rahoituksella.

Riippuen piipun vaurioista ja niiden laajuudesta, voimme:

  • massata eli pinnoittaa hormeja
  • putkittaa hormeja
  • muurata piipun pään uudestaan

Hormien massauksia olemme tehneet jo vuodesta 2012 lähtien, tarjoamme sekä työlle että materiaalille 10 vuoden takuun. Massaus tiivistää hormin ja lujittaa etenkin vanhaa piippua, jossa välitiilet on muurattu syrjälleen. Käytössä kotimaassa valmistettu Eskonin massa.

Putkituksissa käytettän haponkestäviä, CE-hyväksyttyjä saneerausputkia. Perinteisen pyöreän putken lisäksi tarjolla on eri kokoisia ovaaleja sisäpiippuja. Tyypillisin putkituksen kohde on matalan savukaasulämpötilan omaavan keskuslämmityskattilan rapautunut hormi tai kun hormissa on ulkoisesta tekijästä johtuva merkittävä halkeama.

Muuraus tulee korjausmuuotona kyseeseen, kun piippu on niin rapautunut, että tiilet ovat irtonaisia tai murenevat. Muuraustyö voi yllättää edullisuudellaan ja ns. niistäminen onkin poltetuista savitiilistä muuratulla piipulla edessä tyypillisesti noin 50 vuoden välein. Korjausmuuraukset suoritetaan tyypillisesti pakettina. Tällöin tuomme tarvikkeet tontille, teemme telineet, puramme vanhan piipun pään, muuraamme uuden sekä siivoamme jäljet. Piipun pää voidaan toteuttaa rakennuksen aikaa vastaavaksi kruununa tai betonisena lenssinä ja varustaa sadehatulla.

x Jaa: