Savupiipun korjaus

Hormin massaus

Hormin massaus

Savupiipun korjaus on mahdollista tehdä myös ilman suurempia purku- tai muuraustöitä. Savu- ja ilmahormien pinnoitus liukuvaluna antaa piipulle uuden elämän. Työaukkoja ei välttämättä ole tarpeen tehdä, joten massaus on siisti ja nopea vaihtoehto hormien saneeraukseen. Hormin massaus tukevoittaa etenkin vanhempia piippuja huomattavasti. Hinta alk. 600€, materiaalitakuu 10v.

Sisäpiiput

Sisäpiiput

Haponkestävästä teräksestä valmistetut sisäpiiput asennettuna. Sisäpiippua suositellaan asennettavaksi etenkin öljykeskuslämmityskattilan hormiin, sen matalista savukaasulämpötiloista ja syövyttävistä savukaasuista johtuen. Sisäpiipulla on myös mahdollista korjata esim. routimisesta johtuva savupiipun halkeama. Materiaalitakuu 10 vuotta.

Muuraus

Muuraus

Suoritamme myös pienimuotoisia muuraustöitä, lähinnä savupiippujen yläpäiden uudelleenmuurauksia sekä saumaamme uudelleen piiput ja julkisivut.

Nuohouspalvelut

Lisäpalvelut

Lisäpalvelut

Neuvontaa ja opastusta tulisijoihin, hormeihin ja ilmanvaihtoon liittyvissä ongelmissa. Lisäksi puramme mm. naakanpesät ja puhdistamme keskulämmityskattilat näin sovittaessa. Lähes työ kuin työ käy, kunhan se liitty edes etäisesti nokeen ;)

Nuohouspalvelut

Nuohouspalvelut

Meiltä saat aikuisten oikeesti asiantuntevaa ja palvelevaa nuohoustyötä. Annamme palautetta polttamisen onnistumisesta sekä tulisijojen ja hormien kunnosta. Teemme lakisääteiset nuohoustyöt Nuohousalan keskusliiton ohjeistuksen mukaan ja siististi. Kengät jalassa ei lampsita ja suojaukset sekä tiivistykset tehdään asianmukaisesti – mahdollisuuksien mukaan käytetään alipaineistajaa. Tulisijojen savusolat ja hormit harjataan ja noki poistetaan. Samalla tietysti tarkastetaan, että kaikki on kunnossa. Vastavuoroisesti odotamme, että tikkaat ja kulkusillat ovat kunnossa.

Nuohous-hinnastoon tästä

Hormitutkimukset

Hormikartoitus

Hormikartoitus

Onnistunut hormikartoitus vaatii teknisten apuvälineiden lisäksi paikallisen rakennusperinnön tuntemusta, kokemusperäistä tietoa ja loogista päättelykykyä. Jotta asiakas saisi täyden hyödyn kartoituksesta (esim. linjasaneerausta varten) on huolellinen raportointi erittäin tärkeää. Meiltä saat asiantuntevan kartoituksen sekä yksityiskohtaisen ja jalostetun dokumentoinnin.
Hormin kuntotutkimus

Hormin kuntotutkimus

Pelkkä hormikuvaus ei välttämättä paljasta hormin todellista luonnetta – varsinkaan jos hormia ei ole ensin huolellisesti puhdistettu. Hormin kuntoa voidaan selvittää lisäksi savukokeella sekä simuloimalla erilaisia käyttöskenaariota ja havainnoimalla hormistoa näiden aikana. Huomattavaa on, että muuratulle hormille sallitaan vuotoa 2l/s/m2 (RakMk E3).

Hormikuvaus

Hormikuvaus

Savu- ja ilmahormien videokuvaus mahdollistaa hormin tutkimisen rakenteita rikkomatta. Hormikuvausta käytetään myös hormikartoituksissa apuna. Asiakkaalle toimitetaan tarvittaessa videotallenteet muistitikulla.